Filter

SINBIN

Client: Private Residence

Location: Portland, Oregon

Completion Date: 2017

Size: 7,769 sq ft.

SINBIN is a creative house balancing both natural and built environments. At it’s core, the space inspires action and activity. It is purpose-built for playing, making, and collaboration of all types.

The ground floor features designated areas to make art, record music, and host live performances. The private residence and artist-in-residence units occupy the second and third floors, complete with living roofs and outdoor yards, preserving a third of the site as green space to manage stormwater and connect the structure with the natural world.

Inspired by Gordon Matta Clark’s iconic “Building Cuts,” two existing warehouses (totaling 9500sf), were cut into and modified. Peeling back the roof of one and slicing into the other, the warehouses are remixed, repurposed and fused with the new building’s geometric pinwheel framework creating a space that seamlessly blends the old and new.

Intuitive flow throughout the space eliminates barriers between activities — anything can happen at any time. From performance hall, to indoor skate park, to an outdoor fire pit, these unique zones all inspire meaningful communication and thoughtful sharing of ideas. This type of open creative process is why SINBIN was built.